Hacamat/Hijama

Wet-cupping €50
Hijama (حجامة “zuigen”) is de Arabische benaming voor een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm op de huid van een patiënt gecreëerd wordt en – in tegenstelling tot het dry-cupping – bloed door de daartoe beschadigde huid wordt afgenomen. Hijama wordt voor zeer uiteenlopende zaken ingezet zoals lage rugpijn, hoofdpijn, diarree en andere ziekten.

Tijdens een behandeling worden er cups op de huid geplaatst, waarna deze vacuüm gezogen worden middels een pompje. Na een paar minuten worden de cups verwijderd en worden er kleine krasjes op de huid gemaakt. Vervolgens worden de cups teruggeplaatst en wordt er een beetje bloed uit het lichaam gezogen.

Met het terugplaatsen van de cups op de meridianen worden deze ontdaan van stagnaties wat resulteert in een betere doorbloeding en verhelping van de klachten. Verder zorgt Hijama ervoor dat de vele toxische stoffen en dode bloedcellen uit het lichaam verwijdert worden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, waardoor het lichaam efficiënter functioneert. Deze effecten zijn blijvend omdat het lichaam erna beter blijft ontgiften. Natuurlijk moet ook een gezonde levensstijl aangehouden worden.

Advies met betrekking tot deze behandelvorm:
– Voor de behandeling minimaal twee uur niet gegeten hebben (het liefst op een lege maag);
– Na de behandeling gedurende 24 uur geen zuivelproducten consumeren;
– Na de behandeling gedurende 48 uur geen donkere, koolzuurhoudende producten consumeren;
– Na de behandeling gedurende 24 uur geen rood vlees consumeren;
– De eerste drie uur na de behandeling geen zout of pittig eten consumeren;
– Geen gemeenschap gedurende de 24 uur na de behandeling;
– Na de behandeling gedurende 24 uur geen douche nemen.

De behandeling kan oplopen tot 45 minuten.

Dry-cupping €45

Dry-cupping is in principe hetzelfde als wet-cupping alleen bij deze behandelvorm worden er geen krasjes aangebracht op de huid dus komt er geen bloed vrij.

Door de vacuüm trekkracht van de kop worden de onderliggende spieren en huid extra doorbloed en ontdaan van afvalstoffen, waardoor de verstoring het lichaam kan verlaten via de poriën en het bloed. Dry Cupping heeft een enorme dieptewerking en ondersteunt het ontgiftingsproces van het lichaam. De glazen blijven op de huid terwijl het gebied eronder wordt behandeld. Bij ’glijdend cuppen’ is het mogelijk om met de glaasjes een diepe massage uit te voeren die tot diep in het bindweefsel gaat. Verklevingen worden opgeheven, en verharde spieren weer soepel gemaakt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is. Door de negatieve druk in de cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Dry-cupping kan effectief toegepast worden bij onder meer:

  • kou en opkomende verkoudheid,
  • spier- en gewrichtsklachten,
  • hoofdpijn/migraine,
  • rug-, nek- en schouderpijn,
  • pijn in de onderbuik,
  • zwelling, vocht in knie en enkel,
  • cellulitis-, maag- en darmklachten,
  • zwakke spijsvertering.


De behandelingsduur varieert van 30 tot 45 minuten.

Wet-cupping €50
Dry-cupping €45

BEL OF APP!