Ontharen

ONTHAREN MET DE LIGHTSHEER DIODE LASER
Wilt u uw ongewenste haargroei verwijderen met behulp van een doeltreffende methode? De Lightsheer Diode laser biedt u mogelijk een oplossing. Ongewenste haargroei is zowel bij mannen als vrouwen een veel voorkomend probleem. De meeste middelen, zoals scheermes, epileerapparaat, pincet en harsen, zijn omslachtig en tijdelijk van aard.
Een efficiënte en veilige manier van ontharing is de Lightsheer Diode laser.
Deze laser verwijdert het ongewenste haar met behulp van laserlicht, zonder dat de kwaliteit van de huid wordt aangetast. De laser is geschikt voor elk type lichaamsbeharing dat gepigmenteerd is. Dit betekent dat de behandeling beter effect geeft naarmate de te behandelen haren donkerder zijn. Voordat u een behandeling ondergaat met de Lightsheer Diode laser is het van belang op de hoogte te zijn van de volgende zaken.

ONTHAREN
• Zes weken voor de behandeling dient u geen ontharingscrème te gebruiken of het te behandelen gebied te epileren of te waxen.
• U mag het gebied wel scheren, maar wees er zeker van dat op de dag van de behandeling een duidelijke stoppel van enkele millimeters lang zichtbaar is.
• Vermijd het bruinen van de huid vanaf 4 weken voor de behandeling. Als de huid te bruin is kunnen we de laserbehandeling niet uitvoeren, door het risico van pigmentverschuiving. Ook het gebruik van zelfbruinende crèmes kort voor de behandeling raden we af.

UITSTELLEN VAN DE BEHANDELING
In de volgende gevallen stellen we de behandeling uit:
• Er is een actieve koortsblaar aanwezig in het te behandelen gebied
• U hebt roaccutane (tegen acné) ingenomen in de zes maanden voorafgaand aan de behandeling.
• Bij een voorgeschiedenis van keloid littekens / wild vlees.
• Als u kort geleden nog gebruind bent of zelfbruinende crèmes hebt gebruikt.

ANTIBIOTICA
Mocht u een antibioticakuur gebruiken die lichtgevoelig is, meld dit dan aan de behandelaar.

BEHANDELING
• Wij vragen u op de dag van de behandeling geen deodorant, crème of make-up te gebruiken op de te behandelen gebieden.
• Tijdens de behandeling draagt u een speciale bril, die uw ogen tegen het laserlicht beschermt. De laserspecialiste beweegt de Lightsheer Diode laser met geleidelijke bewegingen over uw huid heen, totdat het gehele gebied is behandeld. De duur van de totale behandeling varieert per te behandelen gebied.
• Ontharen met de Lightsheer Diode laser is niet pijnloos. Wel wordt dit als minder pijnlijk ervaren dan harsen of epileren. Indien blijkt dat u veel pijn ondervindt van de behandeling, kunnen we een half uur van te voren een verdovende crème op het te behandelen gebied smeren.
• Na de laserbehandeling kunt u de behandelde zone thuis koelen met bijvoorbeeld een coolpack. Er zijn meerdere behandelingen nodig voordat een goed resultaat zichtbaar wordt.

NAZORG
Na de behandeling kan de behandelde huid enigszins rood en gezwollen zijn. Dit trekt binnen enkele uren of een dag weg. Bij het ontharen van dikkere haren kunnen zich schroeiplekjes voordoen, deze verdwijnen na enkele dagen. Bij personen met een donkere huid, recente blootstelling aan de zon of UV-stralen kunnen blaartjes ontstaan. Verkleuring van de huid als het verbleken (hypopigmentatie) of bruiner worden (hyperpigmentatie) komt slechts in zeer zeldzame gevallen voor. Verkleuringen zijn tijdelijk en verdwijnen spontaan.
Op de behandelde gebieden kunt u verzachtende crèmes zoals: aloë vera, sudo, bepanthen aanbrengen. Alcoholhoudende en geparfumeerde crèmes kunt u beter vermijden. De eerste paar dagen is het af te raden om te zwemmen in een zwembad of naar de sauna te gaan. Na de behandeling is de huid zeer gevoelig voor UV-licht waardoor de zon en zonnebank pas weer na 4 à 5 weken zijn toegestaan.

BEL OF APP!